Off the record:

Bizalmasan

Nem a nyilvánosságnak szánva”

A Rockstar Studios saját gyártású, hét részes online dokumentumfilm sorozata, mely teljesen új alapokra helyezi ezt a műfajt. Társadalmi kérdéseket, szociális és egészségügyi témákat a néző szemszögéből megközelítő, érthető nyelven feldolgozó riportfilm sorozat. A kamera szemszögén keresztül betekintést enged olyan történetekbe, mely sokakat érdekel, mégis kevesen ismernek, keveset tudnak róluk. Olyan határokat feszeget és olyan kérdésekre keresni a választ, mely alapvetően tabunak számít, mint például a halál, mi történik pontosan a testünkkel halálunk után.

A műsor készői az egyik legnehezebb narratívát, a hozzászólás és szerkesztői megjegyzés nélküli stílust választották, hogy megőrízzék a témák objektivitását. A néző csak a szereplők hangját hallja, az ő szemükön keresztül tekinthet be a történetbe, ettől nyitvahagy rengeteg kérdést. Ettől a filmek önálló életre kelnek, a nézőt gondolkodásra és vitára készteti. 

Egyszerre tudományos, ismeretterjesztő, meghökkentő és a megdöbbentő. Új sorozatunkban olyan történeteket mutatunk be, mint például az éber agyműtét, ami örökre megváltoztatta egy férfi életét.

Ugyanígy látni fogják, hogyan hagyja valaki maga mögött a korábbi mindennapokat miután 30 évesen szívrohamot kap, vagy éppen mit jelent, ha valaki fogságban születik a tököli Büntetés-Végrehajtás Központi Kórházában vagy egy prostituált egészen nyiltan beszél munkájáról, párkapcsolatáról és a vendégekhez való viszonyáról. 


Fogságban született

Évente átlagosan 20 nő szül a tököli Büntetés-Végrehajtás Központi Kórházában, de csak egy részük kerülhet át Kecskemétre, ahol az ország egyetlen anya-gyermek körlete található. Olyan fogvatartott nőket helyeznek el itt csecsemőikkel, akik már a börtönben szültek. De mi a sorsuk a büntetés-végrehajtás kötelékében világra jött gyerekeknek? Mikor, hova kerülnek, és meddig maradnak? 

Éber agyműtét

Világszerte 6,3 millióan, hazánkban  15-20 ezren szenvednek Parkinson-kórban. A magyar adat viszont csak becslés, mert nálunk a hivatalos statisztikákban nem szerepelnek az ebben a gyógyíthatatlan betegségben szenvedők. Gyógyíthatatlan betegség, melynek borzalmas tünetei mégis enyhíthetők. Magyar idegsebészekkel forgattunk, akik úgy operálják betegeik agyát, hogy ők közben ébren vannak, sőt, beszélnek.

Magasélet a hegyen

Egy fotós, aki egy betegség miatt 30 évesen szívrohamot kapott. És ezzel együtt egy intőjelet. Döntött és belevágott. Távol a város zajától, vidéken kezdett új életet. És bejött. Nagyon bejött. De miért olyan népszerű és – fogalmazzunk így – menő manapság vidéken újrakezdeni? Magunknak termeszteni és szüretelni?

Lolita

Egy prostituált élete.Milyen reggel felkelni a völegényed mellett, felöltözni, majd a közös otthonodban fogadni a kuncsaftokat, aztán este vacsorát főzni a párodnak? Lehet-e ezt csinálni ép ésszel és ép lélekkel? És ha lehet, hogyan? Lolita egy prostituált aki példátlanul nyiltan mesél életéről és munkájáról nem takarva el semmit. Konkrétan semmit.

Influenszer vagyok

A most felnövő tizenéves internet-generáció számára istenek, a tévé előtt szocializálódott idősebb generáció azt sem tudja, hogy léteznek. Ellentmondásos személyiségek, sokan gyűlölik, mégis több százezren nézik videóikat vagy követik őket az instagramon. Viszkok Fruzsi és Csecse Attila két videós celeb mesél arról, hogy milt jelent influenszernek lenni és beavatnak titkaikba.

Coming soon…